SKŁAD:
Sałatka
-pomidor 1 sztuka 200g
-mozzarella 1 kula 125g
-sałata lodowa kilka sztuk liści
-czarne oliwki kilka sztuk
-chleb żytni razowy 4 kromki
-oliwa z oliwek 1 łyżeczka
-bazylia 1 łyżeczka
Łosoś
-łosoś świeży 200g
-czarne oliwki kilka sztuk
-sok z cytryny 1 łyżka
-imbir starty 1 łyżeczka
Przepis na 2 PORCJE.
WYKONANIE:
Łosoś: skrapiamy łososia cytryną,
oliwki kroimy w plasterki, układamy je na naszym łososiu,
ścieramy imbir na tarce i posypujemy nim rybę.
Całość zawijamy w folię/wkładamy do rękawa do pieczenia/naczynia żaroodpornego
i pieczemy w piekarniku ok.20 minut w 180 st C.
Grzanki: Kromki chleba żytniego razowego polewamy łyżeczką oliwy z oliwek, rozcieramy oliwę, posypujemy je bazylią i ukłądamy obok łososia na 10 minut - nie zawijamy w nic.
Gotowe kromki kroimy w kosteczkę.
oliwki kroimy w plasterki, układamy je na naszym łososiu,
ścieramy imbir na tarce i posypujemy nim rybę.
Całość zawijamy w folię/wkładamy do rękawa do pieczenia/naczynia żaroodpornego
i pieczemy w piekarniku ok.20 minut w 180 st C.
Grzanki: Kromki chleba żytniego razowego polewamy łyżeczką oliwy z oliwek, rozcieramy oliwę, posypujemy je bazylią i ukłądamy obok łososia na 10 minut - nie zawijamy w nic.
Gotowe kromki kroimy w kosteczkę.
Jest źródłem: minerałów -> Cynk, Wapń, Magnez i Żelazo
witamin-> D, E, A oraz z gr. B
Kwasów Omega 3 oraz Monoenowych
NA ZDROWIE :)
Wartości odżywcze dla jednej porcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz