czwartek, 7 listopada 2013

Odwieczne pytanie: masło czy margaryna? Mamy coś lepszego:)

Wielu z nas nie potrafi sobie odmówić posmarowania  pieczywa czymkolwiek. 
Niestety często kończy się to używaniem tłuszczów nasyconych, trans i innych substancji powodujących w naszym organizmie katastrofę! 
Masło z uwagi na wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, może spowodować podwyższony poziom cholesterolu LDL oraz trójglicerydów, choroby krążenia, miażdżycę, nadciśnienie tętnicze - co prowadzi do zawału serca. 
Z kolei margaryna zawiera rakotwórcze tłuszcze Trans, które powstają w procesie utwardzania olejów roślinnych.


Zatem jeśli nie potrafimy sobie odmówić, chcemy cieszyć się smakiem, a jednocześnie dbać o zdrowie 
->najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest OLEJ Z AWOKADO Extra Virgin! Koniecznie tłoczony na zimno i nierafinowany! 
Jego smak? Rewelacja! Lekko maślany z nutą orzechową, dzięki czemu w zupełności zaspokoi kubki smakowe fanatyków masła. 



CO DOBREGO ZNAJDZIEMY  W OLEJU Z AWOKADO?


Dodatkowo olej z awokado posiada bardzo wysoką temperaturę dymienia 255 stopni C, dzięki czemu nadaje się do smażenia, pieczenia i grillowania.


Oby w waszych kuchniach zawitało awokado:) ! 



Jestem ciekawa ilu z Was stosuje ten olej i jak oceniacie jego walory smakowe? :):)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz