Wielu z nas nie potrafi sobie odmówić posmarowania pieczywa czymkolwiek.
Niestety często kończy się to używaniem tłuszczów nasyconych, trans i innych substancji powodujących w naszym organizmie katastrofę!
Masło z uwagi na wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, może spowodować podwyższony poziom cholesterolu LDL oraz trójglicerydów, choroby krążenia, miażdżycę, nadciśnienie tętnicze - co prowadzi do zawału serca.
Z kolei margaryna zawiera rakotwórcze tłuszcze Trans, które powstają w procesie utwardzania olejów roślinnych.
->najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest OLEJ Z AWOKADO Extra Virgin! Koniecznie tłoczony na zimno i nierafinowany!
Jego smak? Rewelacja! Lekko maślany z nutą orzechową, dzięki czemu w zupełności zaspokoi kubki smakowe fanatyków masła.
CO DOBREGO ZNAJDZIEMY W OLEJU Z AWOKADO?
Dodatkowo olej z awokado posiada bardzo wysoką temperaturę dymienia 255 stopni C, dzięki czemu nadaje się do smażenia, pieczenia i grillowania.
Oby w waszych kuchniach zawitało awokado:) !
Jestem ciekawa ilu z Was stosuje ten olej i jak oceniacie jego walory smakowe? :):)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz