czwartek, 19 września 2013

Pieczona pierś kurczaka z mozzarellą i pomidorem

Dziś przepis na soczystą pierś kurczaka ze smakowitymi dodatkami.



Potrzebujemy:

-200g piersi kurczaka
-około 5 plastrów pomidora
-100g sera mozzarella
-1 ząbek czosnku
-bazylia
-sól
-pieprz




Rozbitą pierś kurczaka posypujemy solą, pieprzem i koniecznie bazylią, z obu stron.
Wkładamy do rozgrzanego do 200 st. C  piekarnika na ok. 10 minut (termoobieg), ok. 15 minut (zwykły piekarnik).








Wyciągamy upieczoną pierś, układamy na niej pomidory, dodajemy rozdrobniony czosnek i posypujemy bazylią. Następnie nakładamy plastry sera mozzarella.
Zapiekamy jeszcze 10 minut i gotoweJ




Wartość odżywcza 1 porji dania:


Podajemy z brązowym ryżem i sałatką np. grecką.
Porcja dla 2 os.
Czas przygotowania 30 minut.

Koszt dania około 7 zł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz